Виготовлення та продаж паркетної, терасної, підлогової дошки, вагонки та плінтусів

Ua Ru En

Тераса

Терасою прийнято називати майданчик, що підноситься над рівнем навколишнього ландшафту. У найбільш поширеному вигляді це настил, влаштований на опорах і одній зі сторін примикає до будинку. Дерев'яна тераса ідеально підходить для відпочинку на відкритому повітрі і проведення дозвілля. Вона використовується з весни до осені, так що терасу цілком можна назвати відкритою вітальнею.

Тераса повинна гармоніювати з архітектурою будинку або котеджу. Будівництво та оздоблення дерев'яної тераси повинні бути ретельно продумані. Це стосується не тільки створення комфорту і хорошого стилю для мешканців будинку, але перш за все підбір матеріалів, які можуть тривалий час протистояти мінливим погоднім умовам.

Різновидами тераси є і веранди (закриті тераси), і балкони (тераси з огорожами) Тераса не тільки дозволяє збільшити площу будинку, але і відкриває широкі можливості для дизайну ділянки, створюючи витончений і плавний перехід від будинку до саду або двору. Розмір тераси повинен співвідноситися з розміром будинку і всієї ділянки, а також з її функціональним призначенням. Наприклад, якщо ви плануєте встановити на ній столик з диваном і кріслами або садові гойдалки, а так же плануєте приймати там гостей, то розміри тераси повинні бути відповідними. Роблячи вибір між відкритими і заскленими конструкціями, враховуйте, що навіть часткове скління і наявність огороджувальних елементів візуально зменшують обсяг приміщення. Якщо тераса приєднується до будинку, оптимальним геометричним рішенням для неї є форма прямокутника.

Важливо, щоб прилегла до будинку тераса була взаємопов'язана з одним або декількома приміщеннями. Якщо ви плануєте облаштувати її з боку головного фасаду, то про пропорції, стилістичне вирішення, матеріали для виготовлення тераси потрібно подумати ще на початковому етапі проектування будинку. Такий підхід обов'язковий і тоді, коли збираєтеся розмістити терасу з будь-якого боку будинку, але на рівні другого поверху і вище, а також якщо вона повинна мати загальний з будинком дах, тому що в цих випадках тераса - незмінна його складова. Важливо при виборі місця уявити, де буде відкриватися з тераси гарний вигляд якщо встановити огорожу (екран, балюстраду), і чи не зіпсує вона зовнішній вигляд будинку та навколишній простір.

Найбільш поширена форма тераси, що примикає до будинку, - прямокутна. Вона добре поєднується з обрисами будинку, які в більшості випадків мають таку ж форму. Щоб форма не здавалася надто консервативною, при мощенні тераси використовують кілька видів покриття, додають різні декоративні елементи або роблять її в кілька рівнів. Також примикаюча до будинку тераса може бути напівкруглою, ромбовидною або трапецієподібною. Якщо майданчик для відпочинку розташовують на відстані від будинку поруч з водоймою або фонтаном, ніщо не заважає надати їй плавні обриси, завдяки яким вона органічно впишеться в сад.

Наиболее распространенная форма террасы, примыкающей к дому, - прямоугольная. Несмотря на то что ее воспринимают как достаточно строгую, она хорошо сочетается с очертаниями дома, которые в большинстве случаев имеют такую ​​же форму. Чтобы форма не казалась слишком консервативной, при мощении террасы используют несколько видов покрытия, добавляют различные декоративные элементы или делают ее в несколько уровней. Также примыкающая к дому терраса может быть полукруглой, ромбовидной или трапециевидной. Если площадку для отдыха располагают на расстоянии от дома рядом с водоемом или фонтаном, ничто не мешает придать ей плавные очертания, благодаря которым она органично впишется в сад.

Традиційно основним матеріалом для будівництва терас служить деревина. Настил виконують з різних порід дерева, які мають достатню стійкість до впливу повітря і вологи. Прекрасно підходять дуб і модрина. До недавнього часу особливою популярністю користувалося тикове дерево, але ця порода все рідше зустрічається в природі, тому ціна на неї занадто висока. Якщо застосовується ялина або сосна, то занадто швидко може знадобитися ремонт і заміна окремих дощок, навіть якщо вони оброблені спеціальним чином. В даний момент на ринку набуває поширення терасна дошка або декінг з деревинно-полімерного композиту ДПК. Тераса, побудована з деревини належної якості і з урахуванням всіх правил, може прослужити кілька десятиліть. Якщо матеріали підібрані з урахуванням всіх вимог і тераса змонтована правильно вона не вимагає особливого догляду - достатньо час від часу чистити поверхні від забруднень і обробляти натуральними вологозахисними засобами.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php70/usr/lib64/php/modules/redis.so' - /opt/alt/php70/usr/lib64/php/modules/redis.so: undefined symbol: php_msgpack_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: